Thermomix Tm5 vs Tm6. Porównanie- różnice.

Po 5 latach stwierdzam, że ja już nie wyobrażam sobie nie mieć pod ręką termomiksa. Nadarzyła mi się okazja by nabyć najnowszy model Tm6 w 36 ratach po 149 zł miesięcznie. To aktualnie trwająca do wtorku promocja z odsetkami 0% . Jeśli się jeszcze wachacie- to lepszej promocji już nie będzie, a doszły mnie słuchy że nawet ma podrożeć od września.

FullSizeRW zaledwie 1 dzień odsprzedałam mój Tm5 i nabyłam ten najnowszy model Tm6. Przyjechał po około 10 dniach od zamówienia

received_653970711888678Torba do przewożenia jest dokupiona osobno, nie ma jej niestety w zestawie. Jest bardzo wygodna do przenoszenia i przewożenia i świetnie mieści wszystko z kompletu wraz z varomą.

received_299726191130388

Najważniejszą różnicę widać od razu- to wielkość wyświetlacza. Fajnie, że o tym pomyśleli to bardzo pomocne w użytkowaniu i bardzo przyjemne.

received_308511220265206received_807059590033463

Podczas gotowania wygląda naprawdę świetnie ten duży panel gdy pokazuje dania. Koloru zmieniają się w zależności od temperatury w garnku, i co dla mnie ważne który w całości myje się w zmywarce .received_2607433756170157received_359883271671068

Łączenie się sprzętu z platformą za pomocą Wii-fi to niesamowite ułatwienie. Starszy model ma możliwość dokupienia palucha za ok. 400-500 zł. W najnowszej wersji jest to już wbudowane a cookidoo w całości jest on line – nie trzeba już nawet nic synchronizować.

Tu widać tego palucha

received_606442260020992

Ten nowy ma już wszystko wewnątrz obudowy a tu tylko zaślepkę.

received_298133234970437

Inna jest miarka (nakrętka ) i kopystka. Te nowe gadżety nie są przeźroczyste. Ta od Tm6 jest dodatkowo podgumowana i dobrze trzyma się pokrywy. Nic nie lata.

received_2474235566201405received_296468864955533Więcej ma elementów z zieloną wstawką. Poprzednik był cały szary

received_329720744884767

Dodatkowo z tego co zaobserwowałam nowy model ma:

Funkcja rumienienia

Funkcja karmelizowania

Waga co 1 gram

Cichszy jest niż poprzedni model

Pokrywka przeciw rozbryzgiwaniu

Fermentacja

Sous – vide

Wolne gotowanie

Postanowiłam że będzie na blogu prowadzony cykl dotyczący termomiksa i gotowania w nim prowadzony przez osobę, która to kocha i uwielbia. Będziecie mogli korzystać z wielu przepisów i rad nie mając dostępu do wii fii.

Jeśli macie ochotę zobaczyć i zakupić go i szukacie sprawdzonego przedstawiciela- to z chęcią polecam Wam moją przedstawicielkę jest bardzo zaangażowana w temacie. Teraz w czasach pandemi prezentację odbywają się online, a kredyt bierze się przez telefon. Bezpiecznie szybko i prosto.

Zapraszam Was jak macie ochotę do kontaktu ze mną przez messengera facebook Izulek

https://m.facebook.com/Izulek-1712002455709760/?ref=bookmarks

 

Ja na pierwszy raz polecam jagodzianki. Wspaniale w smaku i zawsze wychodzą! Niedługo dodam link :)

received_327966145025029

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *