Sernik, rozpływa się w ustach.Sprawdzony przepis!

U mnie pachnie dziś w całym domku. Naszła mnie ochota na coś słodkiego i postanowiłam upiec sernik. Dziś polecę Wam przepis na sernik, który zawsze mi wychodzi! Póki co mam zdjęcie przed i po, ale wiem że za chwilę opadnie i tak ma być!

Składniki potrzebne do przygotowania:

1kg zmielonego sera w wiaderku

260 gram cukru

5 jajek (białka na sztywno)

200 gram masła (ja rozpuszczam w garnku i studzę)

2 budynie waniliowe

1 cukier wanilinowy

1 łyżeczka proszku do pieczenia

rodzynki (nie dałam,zapomniałam)

i teraz :

żółtka i  cukier mikserem na biała masę, można to zrobić nad garnkiem z gorącą wodą

dodajemy ostudzone masło i miksujemy dalej.

Dosypujemy dwa budynie proszek do pieczenia i cukier wanilinowy.

Następnie dodajesz ser z wiaderka mieszasz jakiś czas i na końcu dodajesz białka na sztywno ubite

i łączysz razem z resztą mieszając chwile wszystko razem mikserem

Całość przelewasz do okrągłej blaszki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą

piekłam 170 stopni przez 25 minut a potem w 160 stopni 50 minut

Tak wygląda po wyjęciu z pieca,a efekt końcowy jak ostygnie

Przed i po

20160302_165006-1

20160302_180741-120160302_180747-1

I po ostygnieciut gorąca czekolada i posypki,  którą mam w domu w ilościach hurtowych

20160302_205133-1

20160302_205630-1

Smacznego 🙂

20160302_210044-1

8 Comments

  1. Majka 2 marca 2016 o 20:50

    Mam bardzo podobny przepis. Ale z chęcia spróbuję Twojego. !!!

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 2 marca 2016 o 20:52

      koniecznie daj znać! jak Ci smakuje

      Odpowiedz
      1. Małgola 2 marca 2016 o 21:58

        Muszę wypróbować w weekend ? Snikersa robiłam z przepisu jeszcze z MB i wyszedł przepyszny, jeden dzień i cały znikł ?

        Odpowiedz
        1. izulek - Autor 2 marca 2016 o 22:23

          No ja wole snikersa bo uwielbiam ten smak , ale już mi się objadł ciutek..dla odmiany sernik 😉

          Odpowiedz
  2. Agnieszka 3 marca 2016 o 16:49

    kocham sernik 🙂 Twój wygląda mega apetycznie 🙂 muszę kiedyś spróbować go zrobić 🙂

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 3 marca 2016 o 18:14

      jak go wyjmiesz z pieca ..weź go nożem dookoła blachy oddziel ładnie opadnie ,ja zapomniałam 😉 a rodzynki zawsze na chwilkę we wrzątku zamaczam są smaczniejsze…też zapomniałam dać;)

      Odpowiedz
  3. Agata Wierzgacz 19 marca 2016 o 20:24

    koniecznie muszę wypróbować ten przepis , bo na pewno jest pyszny 😀

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 19 marca 2016 o 20:27

      jest 😉

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *