Moje drogie koleżanki. Kto mnie lepiej zrozumie niż Wy. Moja dieta właśnie popełniła kaloryczne samobójstwo, a ja na pewne rzeczy jestem po prostu bezbronna. Piekłam go ostatnio tak często, że pamietam go już na pamięć. Rozmiar blachy mam 25 cm na 35 cm. To co na foto widzicie upiekłam z połowy składników. Mój sprawdzony przepis

received_3929094877131445

s2

Moje 3 różne wypieki z tego miesiąca

sni

20180324_20421620180324_18312820180324_204919received_569773797230275

12 Comments

  1. becia 27 lutego 2016 o 09:57

    Te ciasto jest pyszne. Też takie robię ale bez kajmaka. Muszę nastepnym razem z nim zrobić. A ten Twój przepis to na jaki wymiar blachy – bo to w sumie ważne.

    Ps. Gratuluję założenia bloga!!! Jestem z „mojabudowa”.

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 27 lutego 2016 o 10:39

      Wiem że to Ty Becia !! Witaj 😉 blachę mam tą wielkosci a4 chyba zmierzę dokładnie i Ci napiszę 😉 i we wpisie dodam szczegóły 😉

      Odpowiedz
  2. mylka 27 lutego 2016 o 15:58

    Ciacho pycha 🙂
    Gratuluje bloga!! Jestem z również z „mojabudowa.pl”

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 27 lutego 2016 o 17:07

      Witaj witaj ! nawet nie wiesz ile radości mi dałas 😉 super że mnie odwiedziłas, zapraszam lada moment ruszę z nowosciami tylko ogarne tu podstawy 😉

      Odpowiedz
  3. Justyna justi666666 5 marca 2016 o 11:08

    Iza to ciasto jest takie klejace?

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 5 marca 2016 o 12:39

      jezeli dalas wszystkie składniki jak miód cukier to moze byc 😉 jak je dobrze ugnieciesz reka na w miarę gladka mase…podziel na 3 części rowne a nastepnie na blache wylozoną papierem i posmarowaną maslłem ten kawałek wypełnij na grubosc .ok nie calego 1 cm …mozesz plackami malymi rozkladac i palcami naciskac jakbys chciala plastelią obkleic blachę.ja butelką po oranzadzie kawalki sobie robie i nakladam obok siebie by polączyć w jeden duzy kawałek .pieke od 10 do 12 minut to zmieknie potem 😉

      Odpowiedz
  4. Justyna justi666666 5 marca 2016 o 17:44

    dalam rade:) wlasnie kladlam na blache i gniotlam palcami bo bardzo plastyczna to ciasto. Narazie jest twardawe ale juz 1/4 nie ma:D pyszotka… Moj maz do mnie wczoraj mowi ,,ja nie wiem jak Ty zylas bez tej Izy,,:) smial sie, ze wszystko u Ciebie znajduje, karcher, ciasto, plytki, no wsio:D

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 5 marca 2016 o 17:53

      Ale mi miło kiedy to czytam!! Cieszę się i mam nadzieje że jeszcze troszkę razem pobędziemy!! uśmiałam się ;)) Pozdrow męża! Tylko nie wspominaj mu że dziś pokaz thermomixa !! bo przestanie mnie lubić haa haa

      Odpowiedz
  5. Agnieszka 2 stycznia 2017 o 20:38

    Zrobilam – smakował wszystkim, głównie dzieciom 🙂

    Odpowiedz
  6. Agata Wierzgacz 2 stycznia 2017 o 20:41

    Bardzo często jest u nas ten pyszny snikers 🙂 teraz muszę wypróbować kinder bueno 😉

    Odpowiedz
  7. Asia Ewelina HB 9 stycznia 2017 o 16:00

    Ale mi smaka narobiłaś! Snikers jest mega pyszny ?

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 9 stycznia 2017 o 16:39

      Polecam robić go z całego przepisu a nie z połowy! dużo lepszy 😉 ja ostatnio parę razy zrobiłam z połówki ale to już nie to samo 😉

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *