Miś szumiś- szczere opinie od mam

Powiem Wam, że u mnie ten miś się sprawdził! Moja córeczka przestaje się wiercić i spokojnie przy nim zasypia. Miałam szczęście bo akurat u nas zadziałał!

Moje drogie mamusie, powiedzcie mi proszę szczerze, co Wy sądzicie o misiu szumisiu. Mijałam na ulicy wózki i słyszałam czasem te szumiące misie tylko nie przyszło mi do głowy pogadać z taką mamą. Cena za nie zaczyna się od 80zł do nawet 300 zł (aktualnie jest promocja) w pakiecie z różnymi akcesoriami.

2374-2078-4

 

Lub taki

500_500_productGfx_c61922f1efc4e65550e9645875127e8d

Nowością są teraz te mniejsze rozmiary maskotek tzw. serduszka czy główki, które mają wgrane 5 rodzai szumów do wyboru, a nawet są już z aplikacją do wygrania z telefonu, ale o tym może kiedy indziej napiszę.

Foto pochodzą rownież ze strony producenta Szumisie.pl

Nowością ostatnio jest kieszonka wzór serduszko. Cena za nią z gryzakiem bez mechanizmu to 49 zł. Można sobie przekładać z dużego misia na małą wersję do wózka.

2362-serce7-1

Wzór główki dostępny już od 89 zł z mechanizmem w zestawie. Ona jest naprawdę duża.

2670-2498-2170-szumis-mini-p4

Cena zależy także od wyboru serca( wkładu) są aż 3 rodzaje do wyboru.

20190428_124630

Nasz szumiś, który zakupiłam sobie sama (nie dostałam na cele reklamy), to model Suzi. Cena 117 zł. Na żywo jest naprawdę piękna i starannie wykonana.W zestawie gryzak, który ułatwia montaż gdzie się chce. Za nami kilka nocy. Mała śpi przy tym szumie i nie przeszkadza jej wcale,wręcz pomaga. Głośność jest regulowna. 

dac671df440ca63c8a3e8e2e8967.jpeg

Miś przypięty i zabezpieczony, nie ma prawa spaść na Małą:)

IMG_2019-04-28_12-52-47

Do wyboru są 3 rodzinki. Cena różni się od koloru i rozmiaru.

Szumisie_Sesja_Monika_WWW-12-540x540

20190422_170327

Nie wiem jak inne tańsze zamienniki, ale ten jest idealny dla mnie pod wieloma względami

  • Ma wybór rodzaju szumu, który zmienia się 1 guzikiem: biały szum (przypominający dźwięk suszarki), różowy szum, szum fal morskich, szum padającego deszczu, szum wód płodowych z bijącym sercem.
  • Działa przez godzinkę mój, potem się wyłącza.
  • Aktywacja Trybu Czujnika Snu – włączenie trybu Czujnika Snu oznacza, że po automatycznym wyłączeniu się mechanizmu szumiącego Szumiś przechodzi w tryb czuwania. Szum automatycznie włączy się ponownie, kiedy dziecko zacznie płakać, pojękiwać lub w jego otoczeniu pojawi się hałas a na telefonie/tablecie pojawi się powiadomienie o uruchomieniu Czujnika Snu.

Inny pomysł i test na wyciszenie dziecka to tulik otulacz. Zapraszam na wpis:)

http://izulekcieurzadzi.pl/tulik-otulacz-czy-warto-zaryzykowac/

received_438818123613200

Pozdrawiamy z córeczką :*

20190427_120258

24 komentarzy

  1. Asia 22 kwietnia 2019 o 17:38

    Nie warto.

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 22 kwietnia 2019 o 17:41

      Tak czekałam na opinie:) Ale uzywaliscie osobiście?

      Odpowiedz
  2. Emi 22 kwietnia 2019 o 17:55

    Polecam moja córeczka zaraz będzie mieć 2 latka i używamy do tej pory. To jest też fajny wyciszać jak wieczorem śpi a robi się coś w domu nie słychać tak hałasu bo szumiś wycisza.

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 22 kwietnia 2019 o 22:01

      No właśnie ciekawi mnie do jakiego wieku jest miś, ale nawet jak przestanie szumiec to ulubioną przytulanką może być na lata:)

      Odpowiedz
  3. Miniaturka 22 kwietnia 2019 o 18:18

    U nas się nie sprawdził… Zaczynał grać jak córka się obudzila i płakała ale nie uspokajal jej szum misia.
    Kuzynki syn wszędzie jeździł z misiem szumisiem…

    Odpowiedz
  4. Maja 22 kwietnia 2019 o 19:18

    U mnie sprawdził się i dalej sprawdza mimo że mamy prawie 5 miesięcy. Moje dziecko nienawidzi ciszy. Kolki i teraz zęby tylko szumis. Oczywiście tylko na noc. Jak była malutka i płakała przez brzuszek to i w dzień. Szumis i suszarką przy obu dzieciach niezastąpione 😍

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 22 kwietnia 2019 o 21:51

      Ciekawe jak ja to zniosę w końcu będziemy spały razem:)

      Odpowiedz
  5. Klara 22 kwietnia 2019 o 21:30

    My mamy miska szumisia i u nas działa,jak fajnie że stworzyli takie małe serce ja szukałam na allegro lecz nie znalazłam.Podeślij proszę link.Szybkiego rozwiązania.

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 22 kwietnia 2019 o 21:54

      Link wkleiłam w aukcji wystarczy klik:) dziekuje!

      Odpowiedz
  6. amina 22 kwietnia 2019 o 21:40

    Kazde dziecko reaguje inaczej ,ale uwazam iz fajna sprawa ten mis szumis. Moj wnuczek Nikodem ma takiego i fajnie jemu sie spi przy takim szumie . Zaluje ,ze takiego misia niebylo ,gdy ja mialam male dzieci :)

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 22 kwietnia 2019 o 21:50

      Myślę, że moze warto zaryzykować choćby podstawową wersję.

      Odpowiedz
  7. Agnieszka Kowalik 22 kwietnia 2019 o 22:33

    U nas akurat szumis stanowi jedynie dekoracje i może w przyszłości pluszaka do zabawy bo się nie sprawdził jako uspokajacz. Mamy z rodziny slodziakow i irytuje mnie ten mechanizm, jakoś niezbyt wygodnie mi się to włącza i wylącza. I uważam że jest zdecydowanie za duzy. Może ta mini wersja serduszka lepsza. bo taki wielki ten pluszak nie wiem po co jest, w końcu noworodki najlepiej na ten szum reagują a takie coś ani zbyt wygodnie w ręce wziąć jak się maleństwo trzyma. Cena jest uważam za to przesadzona w końcu to szum jak radia bez ustawionej stacji. Akurat mojej małej to nie uspokajało. Szum wody z kranu ja uspokajał bo zawsze zwraca na to uwagę ale miś zupełnie nie zrobił na niej wrażenia. U nas inny patent na usypianie. Spróbuj z najmniejsza możliwa wersja. Ale jak opanujesz patent na usypianie inny to nie wciskaj szumisa w tle, lepiej nie dodawać więcej dodatków do wyciszania bo czasem mają te dzieci zbyt wiele tych warunków do spełnienia i zmiana kolejności lub pominięcie jakiegoś przysparza im stresu. A naprawdę niewiele potrzeba dziecko aby zasnęło i się wyciszyło. Ty Natalce do szczęścia w zupełności wysatrczysz 😉😉 końcówkę to chyba każda z mam ma „na szpilkach” już chce się być po tym wszystkim i mieć maleństwo przy sobie ale poza sobą 😉 codziennie myślę o Was i trzymam kciuki. Będzie dobrze!!

    Odpowiedz
    1. Asia 28 kwietnia 2019 o 12:34

      To samo uważam . Wszyscy domownicy u nas są poirytowani tym szumisiem. Oka,uje się, że tylko niektóre wersję można zgrac z telefonem. My mamy główkę misia i niestety

      Odpowiedz
      1. izulek - Autor 28 kwietnia 2019 o 22:16

        Na stronie szumisia oryginalnej można kupić 3 rodzaje wkładu, co znacząco zmiena cenę. Jak ma pomóc to pomoże najtańsza wersja…jak dziecko nie zareaguje pozytywnie to szkoda kasy

        Odpowiedz
  8. Wiktoria Dobrowolska 23 kwietnia 2019 o 00:53

    Ile mam, tyle opinii. U jednego się sprawdzi a u drugiej nie. Myślę że trzeba samemu wypraktykowac. To co inne dzieci uwielbiają, moja nie znosi i vice versa☻

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 23 kwietnia 2019 o 11:09

      Słowem w sedno! Idealne podsumowanie.

      Odpowiedz
  9. aga 24 kwietnia 2019 o 13:58

    Na tych misiach się nie znam, ale u nas idealnie sprawdzał się szum wentylatora i pochłaniacza. A starszy miał zawsze puszczone cichutko radio. Jedno jet pewne – cena przesadzona. Ale za pomysły się płaci:)

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 27 kwietnia 2019 o 20:22

      Póki co wisi i szumi:) ciekawe jak na dłuższą mete

      Odpowiedz
  10. Klementynka 26 kwietnia 2019 o 09:06

    Iza,czyżby to już??? Mamy już naszą wyczekiwaną Natalie???Jeżeli tak,to gratulacje,sciskam Was obie mocno..

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 26 kwietnia 2019 o 09:17

      Oj tak już już:) na Facebooku ogłosiłam od razu:) Natalka już że mną:*

      Odpowiedz
  11. benka 26 kwietnia 2019 o 11:37

    IZUNIA, WIELKIE WIELKIE GRATULACJE !!!!

    Odpowiedz
    1. izulek - Autor 26 kwietnia 2019 o 13:00

      Dziękuję bardzo :) z całego serca

      Odpowiedz
  12. anka 28 kwietnia 2019 o 14:45

    Moja tygodniowa Hania dostała szumisia whisbear takiego króliczka który ma różowy szum i powiem Ci ze działa na nią jak jest niespokojna czy nie może zasnąć włączam i usypia także ja polecam

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *