Mega przepis na pyszny chleb z chrupiącą skórką

Dostałam go od mojej mamy, która ma go od kuzynki- obie są nim zachwycone- a ja już teraz wraz z nimi! Nie spodziewałam się, że tak łatwo się go robi. Po prostu najlepszy przepis jaki robiłam. Pochodzi on z bloga pewnej Pani- fantastycznie że udało mi się go zdobyć. Wkleję jej oryginalny filmik- bo nie zamierzam sobie przypisywać jej sukcesu! Uważam że każdy będzie zadowolony, gdy go spróbuje:)

Do upieczenia potrzeba:

750 gram mąki przennej, 500ml ciepłej wody, 25gram świeżych drożdzy, 1 łyżeczkę cukru, 2 łyżeczki soli i 2 łyżki oleju+ naczynie żaroodporne.

Wszystko mieszamy w misce łyżką. Najpierw drożdze z wodą i cukrem, aż do rozpuszczenia. Potem dodajemy resztę składników. Mąkę dodaję porcjami nie na raz. Lepiej się miesza. Gotowe ciasto wymieszane wkładam do lodówki w misce na 12h zamknięte folią spożywczą. Po wyciągnięciu z lodówki zagniatam ciasto na blacie posypanym mąką i po ok. 30 minutach wkładam do rozgrzanego szkła żaroodpornego. Piecze się go przez 30 minut w zamkniętym szkle i jeszcze 20 minut bez pokrywki na 200 stopni.

Najlepiej zerknij na wideo tej Pani- tam jest wszystko szybko pokazane.

Link oryginalny

https://www.kulinarneprzygody.com/post/pyszny-domowy-chleb-z-chrupiącą-skórką

Potrzebne składniki

received_548548722464391

Po 12 godzinach

received_2802038579845984received_760203521454351received_1077328225979688

Tu gotowe wypieki innych dla porównania- zawsze wychodzą! Tobie też wyjdzie! Pochwal się zdjęciem – dodam!

Tomasz i jego wypiek

91553406_1530255880475019_4481251959046668288_o

Jolanta i jej bochenek

received_3330483260313087

Ostatnio często coś piekę ale ten chleb jest najlepszy! Nawet lepszy niż bułki

received_497838877791368

Jeśli szukacie przepisu na ciemny chlebek to też coś mam na blogu :)

http://izulekcieurzadzi.pl/przepis-na-pyszny-chleb-z-kaszy-jaglanej/

received_1875871995880192

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *